BETON PADLÓK

beton-padlók-lakásba

Dekor beton padlók és beton burkolatok

A beton, mint olyan lényegében az összes építkezés, felújítás során jelen lévő anyag. Gondos tervezéssel és egy kis odafigyeléssel aljzatbetonunk egyben lehet végső, látszóbeton burkolatunk is. Hagyományos betonokból csiszolással vagy polírozással alakítható az Ön által választott beton burkolat. Speciális beton anyagaink felhasználásával lehetőség van törtfehér és meglehetősen homogén dekorbeton burkolatok kialakítására is.

Hagyományos csiszolt és polírozott beton padlók

Hagyományosnak azokat a csiszolt vagy polírozott betonpadlókat nevezzük, melyeket 5-6 cm vastagságban öntött transzportbetonból, keverőautóaval hozott, majd simítógéppel rendkívül szépre elsimított betonból alakítunk ki. Természetesen van lehetőség arra is, hogy “házi keverésű” és betonozású padlókból is elérjünk hasonló eredményt. Itt arra kell figyelni, hogy a betonozás végére ne legyenek lécnyomok és szintbeli eltérések.

1.) kavicsos szerkezetű látszóbeton padlók

Minden hagyományos transzportbeton (keverőautóval hozatott beton), illetve” házi keverésű” beton esetén a három fázisú csiszolást, majd az igényektől függő három-hat fázisú polírozást követően kavicsos szerkezetű, “terrazzo hatású” beton padlót kapunk. A felületről eltávolított cement tej eredményezi a beton kavicsos szerkezetének megjelenését. A padló ezután a polírozás fokától függően lehet a) egy minimális mechanikai fénnyel ugyan rendelkező, de matt felület, b) egy selyemfényes, közepes fényű felület, illetve c) egy tükörfényes, magas fényű felület.

2.) homogén, szemcsés szerkezetű polírbeton padlók

Lehetőség van, újonnan készítendő beton aljzatok esetében, sokkal homogénabb, minimálisan szemcsés szerkezetű beton padló kialakítására is. Ebben az esetben kéregerősített betont kell kérni a betont szállító cégtől, mégpedig azzal a megkötéssel, hogy jól dolgozzák bele a kéregerősítőt, a kopó réteget a még földnedves betonba. Ennek a fajta padlónak a kivitelezésem sem házilag nem lehetséges, sem a betonozást követően utólag! A kéregerősítés minőségétől függően, itt csupán egy-két csiszolási fázisra, és ismételten az igényektől függően három-hat polírozási fázisra van szükség. Ez a fajta padló alapvetően sokkal fényesebb, így a) selyemfényes és b) tükörfényes kivitelben érhető el

Polírozott dekorbeton padlók, törtfehér beton padlók

Kifejezetten homogén, dekorbeton padlók kivitelezése két esetben szokott előfordulni. A felújítások során a szintezés nem engedi a hagyományos beton padlókhoz szükséges 5-6 cm-es betonvastagságot, vagy éppen az esztétika miatt kifejezetten ez a megrendelői igény. Az ilyen fajta padlók speciális zsákos betonokból készülnek, 1,0-1,5 cm-es vastagságban is önthetőek, illetve rendkívüli nagy, mondhatni már ipari keménységgel és kopásállósággal rendelkeznek. Ezekből kifolyólag a kivitelezés költsége is háromszorosa a hagyományos változatokénak. Ez a fajta kivitel nagy mértékben hasonlít a kötelezően 5-6 cm-es vastagságban készítendő kéregerősített padlóból kialakított polírbeton padlókhoz.

Elérhetőségeink:

mobil: +36 (30) 362 9062, +36 (70) 31 212 31

email: info(kukac)kraftconcrete(pont)hu